Inkoop postzegels en munten

Wilt u graag uw postzegelverzameling, muntenverzameling of bankbiljettenverzameling verkopen? Dan bent u bij Europost aan het juiste adres. Naast verzamelingen kopen wij ook losse munten en bankbiljetten. Ook voor de verkoop van gouden en zilveren munten bent u bij Europost aan het juiste adres!

Wij kopen geen zogenaamde zeldzame 2 euro munten die voor belachelijke prijzen op veilingsites als Etsy worden aangeboden. Verdiep u eerst zelf om een catalogus aan te schaffen waarin u alle informatie kunt vinden.

Wilt u meer informatie over de verkoop van uw verzameling en/of nalatenschap? Neem dan telefonisch contact met ons op en maak een afspraak!

( Het heeft geen zin om per mail overzichten en/of foto’s te sturen)

 BEL 076 5614923 – VOOR INKOOP KIES 3

Doorlopend vragen wij  verzamelingen postzegels en munten maar ook uw doubletten, (winkel) voorraden en beleggingspartijen te koop. Tevens kopen wij verzamelingen bankbiljetten en oude ansichtkaarten Wij kunnen vrijwel voor iedere partij een marktconforme prijs betalen dankzij onze grote internationale klantenkring. Bij ons weet u meteen waar u aan toe bent. De prijs die wij bieden ligt in vele gevallen ca.40% hoger dan bij verkoop via een veilinghuis. Dit komt doordat u bij ons een netto prijs ontvangt zonder verdere kosten.

• Wilt u iets verkopen? Neem vooraf telefonisch contact met ons op! Waar mogelijk proberen wij u vooraf een richtprijs van de opbrengst te geven. U kunt ook de verzameling postzegels of munten aan ons opsturen waarna u telefonisch het definitieve bod ontvangt. Gaat u akkoord dan wordt het overeengekomen bedrag overgemaakt. Gaat u niet akkoord dat sturen wij u de verzameling weer terug.

Rekenvoorbeeld bij verkoop via een veiling: Als de koper bereid is om op een veiling € 1000,- te betalen dan is zijn bod slechts € 820,- ! Want ook voor de koper komen daar de veilingkosten van 22% nog bij . Zo komt de koper op een aankoop bedrag van € 1000,- (€ 820,- + 22% = € 1000,-) . Echter ontvangt de verkoper die € 820,- niet in handen, ook bij de verkoper gaan daar nog 15 a 20% veilingkosten af. De verkoper ontvangt dus ca. 6 weken na de veiling een bedrag tussen de € 650,- en de € 700,- .

Verkoop via een veiling betekend dus onzekerheid over de opbrengst en het feit of alles wel verkocht wordt. In veel gevallen wordt vooraf een rooskleurigere opbrengst belooft echter zonder enige garantie. Tussen de tijd van inleveren en uitbetaling kan er bij een veiling tot 6 maanden overheen gaan.
Bij Europost taxeren we waar u bij bent en ontvangt u bij interesse direct een marktconform aanbod! U weet meteen waar u aan toe bent.
Dus waarom wachten om in de regel een lagere prijs te ontvangen?

Circa 95% van de postzegelverzamelingen en 70% van de muntenverzamelingen die bij Europost worden aangeboden, en waarvoor interesse bestaat, worden door ons gekocht! Als dat geen bewijs is. Overtuig uzelf en maak een afspraak.


Al onze taxaties in de winkel zijn gratis. Voor zeer grote objecten komen wij in Nederland en België ook bij u thuis. Voordat wij komen is het belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van de verzamelingen. In bepaalde gevallen brengen wij voor een taxatie aan huis kosten in rekening.

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@europost.nl of bel 076 5614 923 tijdens winkeltijden.